Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ASKİ, Kuzeydoğu Adana İçme Suyu Projesi’ni hayata geçiriyor

ASKİ, Kuzeydoğu Adana İçme Suyu Projesi’ni hayata geçiriyor

Zeydan Karalar proje hakkında ayrıntılı bilgi aldı, son talimatları verdi

ASKI, Kuzeydogu Adana Içme Suyu Projesi’ni hayata geçiriyor

Zeydan Karalar proje hakkinda ayrintili bilgi aldi, son talimatlari verdi

Yüregir, Sariçam ve Yumurtalik ilçelerinin, daha önce Çatalan suyu götürülemeyen noktalarina kaliteli içme suyu ulastirilacak.

Adana'nin içme suyu ve altyapi sorunlarina son vermek ve vatandaslari hak ettikleri kaliteli hizmetle bulusturmak için mesai harcayan Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), yapimini sürdürdügü Kuzeydogu Adana Içme Suyu Projesi ile büyük bir yatirima imza atiyor. 6360 Sayili Büyüksehir Yasasi'nin yürürlüge girmesiyle birlikte ilçelerin ve dolayisiyla ilçelere bagli bulunan mahallelerin içme suyu, yagmur suyu ve kanalizasyon hizmetleri sorumluluk alanina dahil olan ASKI, ilçelerde ve kirsalda çalismalarini  yogun sekilde sürdürüyor.

75 MAHALLE ÇATALAN SUYUNA KAVUSUYOR

Kuzeydogu Adana Içme Suyu Projesi ile Yüregir, Sariçam ve Yumurtalik ilçelerinin daha önce Çatalan suyu götürülemeyen bölgelerine içme suyu temini saglanacak. 2050 yilina kadar 150.000 nüfusa yetecek sekilde planlanmis olan proje kapsaminda söz konusu ilçelere toplam 220 km içme suyu hatti yapilacak ve 75 mahallenin su ihtiyaci uzun vadeli olarak çözüme kavusturulacak. Proje dahilinde 12 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi ve 220 kilometrelik Duktil ve HDPE borulardan olusan sebeke sisteminin yapimi hayata geçirilecek.

BASKAN ZEYDAN KARALAR PROJENIN DETAYLARINI INCELEDI

ASKI Genel Müdürlügü'nde proje hakkinda detayli bilgi alan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, ASKI bürokratlari ile istisarede bulundu. Projenin, olabilecek en yakin zamanda tamamlanmasi için talimat veren Baskan Zeydan Karalar, kirsal da dahil olmak üzere, kentin dört bir yanina kaliteli hizmet ulastirmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

PROJENIN 35 KILOMETRESI TAMAMLANDI

Adana Su ve Kanalizasyon Idaresi, ihalesi ve yer teslimi yapilmis olan içme suyu projesinde yatirim programi kapsaminda çalismalara basladi. Su ana kadar 35 kilometrenin tamamlandigi çalismada Çatalan Içme Suyu Aritma Tesisi'nden alinan saglikli ve kaliteli içme suyunun muhtelif mahallelere cazibeli olarak ulastirilmasi saglanacak.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli